Konečně volná (a zdravá)

Milý deníčku,

nevěřím, že Tě držím ve svých rukou. Nevěřím tomu, že jsem se probudila ve své posteli, a ani tomu, že Lucy mám u sebe. Od 15. 7. do 21. 8. jsem ležela u Munga. Děsný to měsíc. Nejsem vůbec opálená. O co hůř! Za chvíli se jede do školy a já nemám ani jednu zkoušku. Teda pravda, lektvary mám, na těch jsem už byla, ale výsledek mi stále nepřišel, takže se docela obávám, že jsem neprospěla. Co jsem tak postřehla, už přijeli prváci. Je fajn, že u mě na pokoji nikdo neskončil - naštěstí. Nevím, jak bych mu vysvětlovala pomačkanou knihu pro 4. ročník s rozpitými stránkami. Co kdyby byl mudlovského původu?

Další věc, co jsem zjistila je, že Vin propustili o několik týdnů dříve. Což je teda pěkně nefér. Ale myslela na mě a poslala mi přímo do nemocnice krásnou Bonsai. Bohužel jsem si jí nemohla vystavit, teď už mi zdobí noční stolek v pokoji. Díky Vin! Je jediná, kdo si na mě vzpomněl. Jak je to vůbec možné?! Léčitelka se dušovala, že rozhodně onen dopis Adamovi posílala. Že by se cestou ztratil? Přinejmenším Gian tvrdil, že ani nevěděl, že jsem v nemocnici. Vím, že by mě nemohli navštívit, ale mohli by alespoň odepsat. Kdyby teda něco četli, že..

Nakonec jsme se domluvily, že s tou opravou Eamova domu počkáme. Přece jen není ideální začít s opravami, když budem co nevidět odjíždět do školy. Jsem zvědavá na 4. ročník, pokud se tam tedy vůbec dostanu. Vin tvrdí, že šanci mám, tak v to i doufám. Jistá si však vůbec nejsem. Mám toho tolik před sebou: Bylinkářství, Drakologii, Numerologii, Jasnovidectví, Studium mudlů, POKT, OPČM, Přeměnování, Kouzelné formule a Astronomii. Teorii umím, snad celé věky, ovšem s kouzelním to už bude horší. Co si vzpomínám, naposledy jsem se snažila naučit blikací. Doufám, že potkám alespoň Mattyho. Kohokoliv.

Viděla jsem také Lilith! Vůbec se nezměnila a pořád má své fialové vlasy a pořád ten svůj optimistický přístup. A taky je krásně opálená. Ale to asi jako všichni. Jen já s Vin jsme tak nějaké neopálené. O počkat, to ta nemocnice. Noční můra. Občas se mi dokonce zdávaly noční můry. Sny o tom, jak umřel Adam nebo o tom, jak Eam znovu ožil. Taky jsem dostala lektvar, co chutná jak projímadlo. Každé ráno na pročištění střev. Pěkně odporné. Ale pokud mě to vyléčí budiž. No deníčku, budu muset pomalu končit - jdu na tyby. Na to, jak jsem je předtím nechtěla lovit, jsem celkem ráda nyní, když můžu být na vzduchu a užívat si posledních slunných dnů.

Žij si blaze.

(neopálená a dost vyhublá)

Hazel

Žádné komentáře:

Okomentovat