Puberta přichází!

Milý deníčku,

nechápu, co se to se mnou v poslední době děje. Teda chápu, ale nechci chápat. Alice včera řekla, že jsem zaostalá. Teda ne přímo, ale prý se u ní puberta objevila už dřív. Mám střídavě smutné a veselé nálady, i když převládá ta smutná. Nebaví mě chodit na všechny hodiny, ještě, když mě pak někdo na mém oblíbeném klubu Lektvarů zničí pár flakónků. Ještě, že máme ten famfrpál. Létat na koštěti je jedno z mála, co mě v poslední době fakt baví. Nabrat tu rychlost a jen střemhlav letět až před les, kde se můžu otočit a letět zpátky. I když.. nedávno jsem zaslechla jakýsi skřek. Dost mě to vyděsilo.

Ale teď k věci. Tedy, věcem. Nových jich je hned několik.:

První - mám obarvenou hlavu.

Druhá - poté, co jsem Benovi poslala dárek k Vánocům jsem ho ani neviděla. Vyloučili ho snad? Byla by to škoda, na začátku roku se totiž přestal chovat jako takový blbec, dokonce vedle mě i párkrát seděl na Numerologii a mile se usmál. Nebo se mi to alespoň zdálo.

Třetí - s Vin jsme dost dobré kamarádky, tedy, kamarádky jen tak na oko. Je to zvláštní, ale zdá se mi, že mi jako jediná rozumí. I když na začátku roku ze mě udělala blbku před Blamem. Měla jsem o ní ale strach, přece jen, musí být s Gilbertem na koleji. A podle Alice mu pěkně hrabe. Vin také přišla s nápadem, nápadem, který prý má očernit Aytynin. Těším se, jestli se to povede.

Čtvrtá - Díky tomu, jak Gian nosí stále kožené věci - dokonce z pravých zvířat, (což jsem mimochodem zjistila, že ten kožich od Petera je taky z pravé kůže! Blah *znechucený panáček*) jsem usoudila, že bude lepší, když nebudu jíst zvířata. Možná to prospěje těm chudáčkům, které někdo zabíjí, abychom se mohli najíst. Od čeho máme zeleninu, ovoce a jiné dobroty? Na co jíst maso? Přijde mi to nechutný. Odporný. A všude ty klobásy, stehna, šunky. No prostě děs!

Pátá - Měla jsem narozeniny! Už je mi oficiálně 14. Rozčiluje mě, jak si Adam myslí, že jsem stále malá holka. Přitom mi sám dal k Vánocům minitričko a koženou sukni se střevíčkama. Nosím mu to na truc. Včera mi Vin udělala fotku, kterou mu prý můžu věnovat. Těším se na jeho výraz. Nicméně... K těm narozeninám. Nikdo si nevzpomněl, jak příhodné. Vzala jsem tedy Barryho - kousacího medvíka od Mattyho a Lucindu - mojí fretku (bohužel plyšovou) a šla jsem se jen tak projít s tím, že si zajdu do kuchyně pro nějaký ten dort a sušenky. Potkala jsem cestou Jul, které jsem tak nějak nechtěně řekla, že mám narozeniny. Navrhla, že je stráví se mnou. I tak jsem si připadala hrozně. Ve Velké síni jsme potkali Giana, prý mi zařídí lepší oslavu. Bože, proč? Nechci nic slavit.

Šestá - V klubu bylinek se mi moc nedaří. Vyrostl mi zatím jen pelyněk, a to ještě určitě uschne, jelikož jsem zjistila, že mi nějakou záhadou chybí nožík u sady lektvarů. Nejspíš mi musel vypadnout tenkrát na tom klubu. No pecka. Už aby byly prázdniny, a já měla zase klid. Giana chci ukecat na výlet do New Yorku. Snad se mi poštěstí.

Sedmá - Jo, málem bych zapomněla! Byly Vánoce. Dostala jsem od rodičů koště - proto vlastně jsem pořád venku. Také jsem letos poprvé byla na Vánoce doma. Ollie požádal Theu o ruku. Panovala celkem super atmosféra, a to i přes to, že u nás byl i Gian. Je děsný, jak se s Adam pořád oblejzali, ještě, že ve škole na to koukat nemusím. Teda, mohla bych, šance by tam byla, že je potkám, ale to by se mi Adam věcně nesměl vyhýbat. Ani jsem mu nestihla dát dárek k narozeninám - teda kdybych nějaký měla - nicméně asi ani on neslavil nějak extra narozeniny. Je mu už 16. Nedokážu si představit, že na škole budu pak dva roky bez něj. Teda dokážu! A moc se na to těším.

No, to je asi všechno deníčku, jdu spát. Zítra mě čeká náročný den. Musíme s Vin nejprve za Kath, kvůli drakologii. Je celkem vtipné, jak jí každý vyká, a já jí normálně pozdravím jako kamarádku. Když jsme u kamarádů, dlouho jsem neviděla už ani Willow ani Daisy. Krom tedy večera, kdy obě tvrdě spí v posteli. Je to na jednu stranu škoda, ale na druhou mám v pokoji klid. A už opravdu jdu, má-li se plán zadařit, musím vstávat už ráno, chci si ještě zalétat a to vážně večer nepůjde.


Žádné komentáře:

Okomentovat